گیلاس یکی از جواهرات طبیعت در فصل بهار است و یک فنجان از آن تنها ۱۰۰ کالری دارد. گیلاس حاوی ویتامین ث، پتاسیم، فیبر و مواد گیاهی بخصوص آنتوسیانین برای مبارزه با بیماریها است. گیلاس حاوی ترکیبات پلی فنولیک فلونوئید است. این ترکیبات در بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگی یافت می شود و […]
گیلاس
یکی از جواهرات طبیعت در فصل بهار است و یک فنجان از آن تنها ۱۰۰ کالری دارد. گیلاس حاوی ویتامین ث، پتاسیم، فیبر و مواد گیاهی بخصوص آنتوسیانین برای مبارزه با بیماریها است. گیلاس حاوی ترکیبات پلی فنولیک فلونوئید است. این ترکیبات در بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگی یافت می شود و ویژگی های آنتی اکسیدانی بالایی دارد. ملاتونین موجود در گیلاس، سیستم عصبی را آرام کرده و استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به درمان وضعیت های بی خوابی و سردرد کمک شایانی می کند. گیلاس به صورت بالقوه می تواند همانند یک سپر در مقابل بیماری های دردناک مزمن همانند التهاب مفاصل و دیگر بیماری های عضلانی عمل کند.
زردآلو
حاوی بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این میوه سرشار از ویتامین ث، فیبر و پتاسیم است. مواد مغذی موجود در این میوه از چشم ها و قلب محافظت می کند. لیکوپن موجود در زردآلود منجر به کاهش سطح کلسترول بد می شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه ب برای درمان بیماری های روانی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.
طالبی
طالبی از محبوب ترین صیفی جات در فصل بهار و در ادامه آن در تابستان است این میوه منبعی سرشار از ویتامین A می باشد و مملو است از کاروتن که در بدن انسان تبدیل به ویتامین A میگردد. نکته جالب که شاید برای شما دانستنش مفید باشد این است که در یک فنجان آب طالبی تنها ۵۶ کالری انرژی وجود دارد که ۱۲۹ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین A را تامین می کند و تاثیر آن در بهبود عملکرد بینایی و طراوت پوست بدن کاملا مبرهن است.
همچنین طالبی یکی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامین C است و علاوه بر ویتامین های A وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مانند پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های B6،B3،B5 و B1 است.
این میوه استثنایی منبع بسیار خوب ویتامین B6 است. همانطور که ویتامین A آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینC آنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد.
وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.
توت فرنگی
یکی از محبوب ترین میوه های فصل بهار توت فرنگی است، این میوه کوچک اما آبدار و خوش رنگ را با توجه به اینکه چند سالی است که به صورت گلخانه ای کاشته می شود می توان در تمام فصول سال یافت اما اصل آنرا به صورت طبیعی می توان در فصل بهار برداشت نمود. مطمئنا توت فرنگی که در زمان طبیعی خود و به صورت طبیعی کاشته شده و رشد نموده است دارای خواص بسیار بیشتری نسبت به توت فرنگی های گلخانه ای خواهد بود. توت فرنگی به دلیل شناخته شدن در تمام دنیا از نظر ترکیب مواد غذایی و تاثیرات سلامت بخشی مورد بیشترین بررسیهای علمی در سطح جهان بوده است.
توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها ست که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان (دو بیماری مهم که که بیشترین میزان مرگ و میر را به خود اختصاص می دهند) شود.
همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر است و از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد. یک واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است که ۵۰ کالری انرژی دارد.. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد
چغاله بادام
چغاله بادام از جمله میوه هایی است که نوع رسیده آن خواص بیشتری دارد. این میوه برای دستگاه گوارشی مفید بوده و همچنین مانع گرفتگی عضلات می شود. اما اگر چغاله بادام اگر زیاد مصرف شود رودل، بهم ریختن وضع گوارش و… را در پی دارد.
این در حالی است که اغلب چغاله بادام هایی که افراد میل می کنند با رگ خفیفی از تلخی همراه است. این تلخی به دلیل وجود نوعی سم آشنا در چغاله بادام است که با مصرف زیاد چغاله بادامی که طعم خفیفی از تلخی دارد ممکن است افراد دچار مسمومیت شوند.
گوجه سبز
گوجه سبز عضو جدا نا شدنی فصل بهار است و میوه ترش مزه ای است که دقیقا با آب و هوای بهار خود را مطابقت داده است. برخلاف چغاله بادام ، گوجه سبز سرشار از ویتامین C است و حتی جدا از میوه، خورشت آن نیز طبخ می شود.
مقدار کلسیم و پتاسیم، فسفر و آهن آن نیز تا حدی است که برای ۲۴ ساعت راضی کننده است. همچنین گوجه سبز به کنترل فشار خون، چربی خون، سرطان و حتی درمان برخی تومور ها کمک می کند.
سیب
از همان ابتدا که عطر سیب را استشمام می کنید مطمئن باشید تغییرات مثبتی در بدنتان در حال شکل گیری است. سیب کنترل کننده فشار خون، بالا برنده قدرت حافظه، تقویت کننده دندان ها و مانع بروز بسیاری از بیماری های دهان و دندان است. سیب سرشار از ویتامین های A و C بوده و تاثیرات بسیار مثبتی بر روی پوست شما خواهد داشت. از دیگر خواص سیب می توان به خاصیت مرطوب کنندگی و برطرف کنندگی جای جوش آن اشاره کرد.
سیب گلاب به علت آنکه با پوست مصرف می شود منبع خوبی از فیبر غذایی و پکتین است که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از یبوست نقش مهمی دارد. خواص سیب آنقدر زیاد است که افراد با خوردن یک عدد سیب در روز می توانند بدن خود را در مقابل انواع بیماری مصون دارند.
تهیه و تنظیم: سید حسین دلاورپورمقدم
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی سایت : کلکسیون طراحی