بسمه تعالی بررسی اجمالی جایگاه طلاق در اسلام ، یهودیت و مسیحیت(شماره یک) در این مقاله به بررسی اجمالی جایگاه طلاق در اسلام ، یهودیت و مسیحیت خواهیم پرداخت و هدف از این مقاله بررســى آســیب شناسى طلاق (علل و عوامل مؤثر بر طلاق) و راهکارهاى پیشگیرى از آن می باشد. و پاسخگوی […]
بسمه تعالی
بررسی اجمالی جایگاه طلاق در اسلام ، یهودیت و مسیحیت(شماره یک)
در این مقاله به بررسی اجمالی جایگاه طلاق در اسلام ، یهودیت و مسیحیت خواهیم پرداخت و هدف از این مقاله بررســى آســیب شناسى طلاق (علل و عوامل مؤثر بر طلاق) و راهکارهاى پیشگیرى از آن می باشد. و پاسخگوی سئوالاتی از این قبیل خواهیم بود که:
-احکام و جایگاه طلاق در این ادیان چگونه می باشد؟ نتیجه گیری از علت طلاق و راه کارهای پیشگیری از آن؟
مقدمه:
نهاد مقدس خانواده:
خانواده، اولین نهاد اجتماعی و کوچکترین واحد تشکیل دهنده جامعه است . هر خانواده از مجموعهای از افراد تشکیل مییابد که در پیوند خویشاوندی و زیستی قرار دارند و معمولا در یک خانوار زندگی میکنند. کلیات وضع و ساختار خانواده در نظام اجتماعی مسلمانان مشابه با ادیان پیشرفته دیگر است گفته میشود که ساختار خانواده امروزی اسلامی را میتوان در سه هزار سال قبل از میلاد در بین النهرین باستان در جامعه سومری، بابلی، آشوری و غیره یافت.
همین سنّت سامی در میان یهودیان و مسیحیان نیز استمرار یافته و در میان عرب پیش از اسلام نیز رایج بوده است.
این صورت از خانواده به صورت پدرخطی بوده که در بیشتر جوامع بشری نیز رواج داشته است.در جوامع پدر خطی نام فرزند و میراث از شاخه پدری انتقال مییابد و فرزندان به نام پدرانشان شناخته میشوند، گو اینکه تمام خانوادههای پدر خطی به یکسان پدرسالار نیستند.(۱) نهاد خانواده کوچکترین نظام اجتماعی است که ثبات واستحکام آن موثردرثبات جامعه ومصون ماندن آن از پیامدهای سوءناشی ازاین عدم ثبات دارد.از هم گسیختگی نهاد خانواده که غالباً درقالب طلاق پدیدار می شود تأثیرات نامطلوبی بر پیکره اجتماع دارد که جلوگیری از آن را با شناخت عوامل طلاق وراهکارهای پیشگیری ازآن اجتناب ناپذیر می سازد. طلاق دلایل گوناگونی دارد.این دلایل متناسب با موقعیت،طبقه وجایگاه اجتماعی زوجین متفاوت است.شناخت عوامل موثر درشکل گیری این پدیده درکنترل وکاهش آن نقش به سزایی خواهد داشت. دریک نگاه کلی می توان علل وعوامل طلاق را درعوامل اقتصادی،عوامل اجتماعی مانند اختلافات فرهنگی وسطح طبقاتی وعوامل ارتباطی مانند سوءظن وبددلی وبدبینی وعوامل شخصیتی مانند ضعف اعتقادات وعدم ثبات شخصیت وبالاخره عوامل جنسی وعاطفی خلاصه نمود که درادامه به تشریح بیشتر این عوامل باذکر مصادیق آن خواهیم پرداخت . ولی قبل از آن تعریف مختصری از طلاق ارائه ودیدگاه اسلام مسیحیت و یهودیت را درمورد طلاق به اجمال بیان می داریم.(۲) . (ادامه مطالب در شماره بعدی .
منابع:
۱-خانواده وبسایت رسمی ویکی فقه.
۲- علل طلاق وراهکارهای پیشگیری از آن، جواد تیموری
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی سایت : کلکسیون طراحی