مرحله اول ابتدا گل کلم را به کمک دست تکه تکه کنید. سپس با دقت لازم با آب و نمک بشویید. مرحله دوم خیار، بادمجانها، هویجها، فلفل دلمهای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را داخل یک لگن ریخته و بشویید. سپس کنار قرارشان دهید تا حسابی خشک شوند. تمام سبزیجات را […]
مرحله اول
ابتدا گل کلم را به کمک دست تکه تکه کنید. سپس با دقت لازم با آب و نمک بشویید.
مرحله دوم
خیار، بادمجانها، هویجها، فلفل دلمهای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را داخل یک لگن ریخته و بشویید. سپس کنار قرارشان دهید تا حسابی خشک شوند. تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی یا حلقهای خرد کنید.
مرحله سوم
سبزیهای ترشی را هم بشویید و بعد از این که کاملا خشک شدند، به صورت ساطوری خرد کنید. (خشک شدن مواد ترشی نکته مهمی است که باید رعایت کنید. در غیر اینصورت ترشی خیلی سریع کپک میزند.)
مرحله چهارم
تمام مواد را داخل یک پرف بزرگ مخلوط کرده و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید. سپس بوتههای سیر را پوست بگیرید.
مرحله پنجم
یک دبه خشک و تمیز متناسب با مقدار موادتان انتخاب کنید. مواد ترشی را لایهلایه داخل دبه ریخته و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند. روی سطح ترشی چند عدد فلفل سبز و حبه سیر و سبزی خشک بریزید.
مرحله ششم
داخل دبه تا جایی که روی مواد را بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد قرار یک بگیرد.
مرحله هفتم
در دبه را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا حسابی جا بیفتد. نور آفتاب به همیچ وجه نباید به دبه ترشی بخورد.
نکات طرز تهیه
اگر میخواهید مواد ترشی کمی نرم به زیر دندان بیاید، آنها را به صورت جداگانه در کمی آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. این کار کاملا سلیقهای است. اما یادتان نرود در صورت پخت حتما صبر کنید تا خشک شوند.
اگر دوست ندارید طعم ترشی خیلی تند باشد به جای یکچهارم اندازه سرکه از آب جوشیده شده خنک استفاده کنید.
مقدار سرکه و ادویه ترشی کاملا سلیقهای و بسته به ذائقهتان است.
از سرکه سیب و سرکه قرمز هم میتوانید به جای سرکه سفید استفاده کنید.
ادویه مخصوص این ترشی را به اسم ادویه ترشی هفت بیجار میتوانید از عطاریها تهیه کنید اما چه بهتر که این ادویه را خودتان در خانه تهیه کنید.
آب جوشیده شده داغ یا گرم به هیچ عنوان به ترشی اضافه نکنید چون باز هم باعث کپک زدن ترشی میشود.
مقدار خرد شدن مواد ترشی هم سلیقهای است.
باقیمانده ظرف ترشی سر سفره را به هیچ وجه به دبه برنگردانید چون باعث کپک زدن میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی سایت : کلکسیون طراحی